Selecteer een pagina

non fictie festival

Sander Verheijen

Sander Verheijen (1974) is general manager en hoofdredacteur van boekensite Hebban.nl [1], grafisch vormgever en auteur. Na jaren gewerkt te hebben als marketing- en communicatieprofessional bij o.a. Siemens en de ANWB, richtte hij in 2002 thrillersite Crimezone.nl op. In 2005 verkocht hij de site en werd hij als acquirerend redacteur bij uitgeverij Unieboek verantwoordelijk voor het thrillerfonds. In 2010 keerde Sander terug als hoofdredacteur bij Crimezone. Samen met Kim Moelands maakte hij twee naslagwerken over het thrillergenre: Crimezone(

Ambo|Anthos, 2005) en Crimezone 2006 (Uitgeverij Unieboek, 2006), en publiceerden ze zeven edities van Crimezone Magazine (tussen 2012-2014). Onder de vlag van Hebban publiceerde hij begin 2019 eenmalig het _Thriller Magazine_.

In november 2017 verscheen zijn debuut Ik kan er nét niet bij [2] bij uitgeverij HarperCollins. Het is een boek over zijn eerste jaren als vader van een bijzondere tweeling: de een werd geboren met een zware hersenbeschadiging, de ander heeft autisme. Ik kan er nét niet bij is een ontroerend, maar vooral hoopvol en humoristisch boek. Het luisterboek, voorgelezen door Rik van de Westelaken, was het geschenk tijdens de Week van het Luisterboek 2018. Het boek werd overladen met goede kritieken.Sander schreef en schrijft columns voor Aktueel, Lotje & Co, Hebban.nl, Stichting BOSK en zijn eigen site.

Onder het pseudoniem Jens Vern schrijft hij thrillers. Zijn thrillerdebuut _De macht van K. _verschijnt in februari 2020 bij uitgeverij Volt.