Selecteer een pagina

non fictie festival

Marjan Gorissen

Marjan Gorissen is auteur van de autobiografie ‘De verdwijning van Robin’ en samen met Patrice van Trigt organisator van het Het Non-Fictie-Festival

Marjan Gorissen ( 1975 ). Wat als je vertrouwen in mensen diep beschadigd wordt. Door iemand uit de directe omgeving. Haar ´beste´ vriendin beschuldigde haar van moord. Marjan belandde daardoor onterecht achter de tralies. In de gevangenis beviel zij van haar eerste kind onder toeziend oog van een rechercheur. Haar partner ging aan haar twijfelen, net zoals een groot deel van Nederland. Door haar werkgever werd ze op straat gezet en haar vrienden kozen de veilige optie, namen afstand.

Over deze trieste ervaring schreef Marjan het boek ‘De verdwijning van Robin’.

Wat zou je kunnen winnen door vertrouwen te geven, door niet direct te oordelen?

‘We zien de dingen niet zoals ze zijn, we zien de dingen zoals wij zijn’

 

Het verhaal van Marjan gaat over vertrouwen. Omgaan met tegenslagen en omgaan met veranderingen. Haar verhaal gaat over keuzes, die er altijd blijken te zijn. Hoe maak je gebruik van je mentale overlevingskracht en hoe verander je je mindset. Haar verhaal gaat over persoonlijk leiderschap. Het opent ogen op vele manieren.

Peter R. de Vries schreef over deze autobiografie: ‘Ik ben zeer onder de indruk van “De verdwijning van Robin”. Het is een schokkend, onthullend boek en op sommige momenten ook echt aangrijpend.

Een boek dat krachtig is geschreven met prachtige observaties. Ik voelde op sommige momenten de verontwaardiging opborrelen, ongelooflijk hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ik ben verrast door de wijze waarop het is geschreven, met veel oog voor detail.

Toen ik het eenmaal aan het lezen was, kon ik het moeilijk wegleggen. De inhoud bleef aan mij trekken. Dan heb je dus een goed boek geschreven!’

Marjan is tevens te boeken als spreker. Voor meer info kijk even op; www.marjangorissen.nl