Selecteer een pagina

non fictie festival

Marianne swinkels

Marianne Swinkels (1976) zag het levenslicht in het Groningse Stadskanaal.

Samen met haar man Marty heeft ze twee prachtige kinderen; dochter Sidney en zoon Bryan.

In 2019 debuteerde ze met de literaire thriller Wrede onschuld. En in begin 2020 verschijnt haar tweede boek, het waargebeurde ‘Loslaten doet pijn’, het verhaal over haar zoon Bryan. Achter Bryans vrolijke glimlach gaat veel pijn en verdriet schuil. Vanaf dag één vecht hij voor zijn leven. Tijdens haar zwangerschap voelt Marianne dat er iets niet in orde is. Uit echo’s blijkt dat haar nog ongeboren zoon een zeldzame afwijking heeft ontwikkeld. De artsen kunnen niet zeggen wat dit voor invloed zal hebben op zijn leven. Al snel na de geboorte van Bryan blijkt dat de aandoening voor een opeenstapeling van problemen zorgt.

Een zoektocht naar een diagnose volgt, waarbij sommige artsen het welbevinden van Bryan uit het oog lijken te verliezen. Marianne en haar man zien de gezondheid van hun zoon snel verslechteren. En realiseren zich dat dit een gevecht wordt zonder winnaars.

Naast schrijven kan Marianne enorm genieten van reizen, zwemmen, muziek, lezen, Engelse luisterboeken, fotografie en snelle exclusieve auto’s, die ze sinds twee jaar ook beroepsmatig mag fotograferen.

 Ze houdt van humor en schuwt daarbij geen zelfspot. ‘Ik zeg altijd: neem jezelf niet te serieus, maar wees wel serieus op de momenten dat het moet.’