Selecteer een pagina

non fictie festival

Anya vd Gracht

Het is ongeveer 25 jaar geleden dat ze een boek wilde schrijven over de gebeurtenissen in haar leven.

Het bleef een droom. Een droom die niet verwezenlijkt kon worden, totdat ze in 2017 achter haar laptop ging zitten en gewoon begon te schrijven over wat in haar opkwam. Dagen, weken, maanden aan een stuk typte ze het ene hoofdstuk na het andere. Haar geheugen draaide overuren; de herinneringen deden vaak pijn. ‘Achter Tralies Beland’ was geboren.

Na het lezen van het boek vroegen de lezers wat er met Harry gebeurd was. Daar was men dusdanig nieuwsgierig naar dat ze zich min of meer verplicht voelde een vervolgverhaal te schrijven. Na dat verhaal was er geen weg meer terug; er moest nog meer geschreven worden.

Nu, twee jaar later heeft nog eens twee boeken uitgebracht:

‘Toen Was Je Weg’ vertelt het verhaal waarin ze samen met Harry een nieuw leven opbouwt waarbij de gevolgen van de vorige relatie met een narcistische psychopaat duidelijk naar voren komen.

‘3 Oktober. ik zal je krijgen’ vertelt het verhaal van die psychopaat. Door in zijn hoofd te kruipen, wil Anya meer inzicht geven in de zieke geest van mensen bij wie manipulatie en indoctrinatie een vast gegeven zijn waarmee ze iedere hulpverlener, overheidsbekleder en zelfs rechters om de tuin leiden.

In 2020 zal ‘Achter Tralies Beland’ opnieuw uitgegeven worden. Dat verhaal geeft een kijkje in de manier waarop Anya opgevoed/grootgebracht is en hoe ze in de armen van een foute man viel met alle gevolgen van dien. In 2020 zal ook het laatste deel van de vierdelige reeks uitgegeven worden: Vlucht Naar Geluk’.